Lectures per a la Castanyada

Avui aprofitem el pont de la Castanyada per recomanar-vos algunes lectures perfectes pels dies de pluja, manta i sofà; i d’altres per si teniu ganes de passar una mica de por!

PER SI VOLS GAUDIR D’UNA TARDA DE LECTURA:

Anna de teules verdes de Lucy Maud Montgomery

(trad. Mariona Arabia Ventura)

Comencem amb un gran clàssic que recentment ha estat reeditat al català per l’editorial Baula en aquest format d’àlbum il·lustrat. L’Anna Shirley és adoptada per dos germans, la Marilla i el Matthew Cuthbert, qui volien un nen que els pogués ajudar amb les tasques de la seva granja anomenada Teules Verdes. L’Anna és una noia pèl-roja, molt talentosa, sensible i fantasiosa que és fidel a ella mateixa per sobre de tot, fet que la posa en situacions d’allò més particulars, però que comportarà grans canvis per la comunitat d’Avonlea.

Sang Calenta d’Irène Némirovsky (trad. Anna Casassas)

En un poblet de Borgonya es produeix una mort inesperada trastoca a la tranquil·la població que hi habita. Després d’aquests fets, els secrets del Silvio, el nostre protagonista, ja no estan segurs i, poc a poc, van sortint a la llum. Amb ells surten també passions i voluntats reprimides que tenen la capacitat de canviar el seu destí. Una obra que se’ns dubte us us mantindrà en tensió i que us transportarà a Itàlia. A més aquest diumenge 31, les dametes del Vermut literari comentaran l’obra al seu canal de Youtube!

Nosotros después de las doce de Laia Soler

En el petit poble de Valira viu l’Aurora, una noia que no creu en històries de fades, però sí en la màgia. Quan la seva amiga Erin torna al poble, després de viure dos anys a la gran ciutat, amb el seu germà Teo, l’Aurora s’adona que el passat no és tan senzill d’oblidar i es veurà obligada a endinsar-se en les aigües de la memòria i el dolor per descobrir tot allò que ens uneix i ens fa créixer com a persones. Si t’agraden les històries de secrets, amor, traïcions i màgia aquesta obra és per tu.

PER SI VOLS TENIR MALSONS

Thornhill de Pam Smy

Mitjançant dues trames paral·leles, una explicada amb text i l’altra amb il·lustracions, Thornhill ens explica la història de la Mary, una nena òrfena que buscarà venjança després de que un perdonavides arribi massa lluny. Un fet que marcarà per sempre més la Mary, el perdonavides i l’institut Thornhill. D’altra banda, coneixerem l’Ella, una noia que arriba nova a la ciutat i que vol fer-se amiga d’una noia misteriosa que veu a prop de Thornhill a més de resoldre els misteris que amaguen aquell antic edifici. 

Coraline de Neil Gaiman

Un clàssic que de ben segur molts i moltes coneixem per la seva adaptació a la gran pantalla. Coraline explica la història d’una nena que, en mudar-se a una nova casa, descobreix un món paral·lel amagat darrera d’un passadís secret. Aquest món és molt similar al seu, però té millor menjar i joguines més estrafolàries i divertides. Tot i això, poc a poc la Coraline anirà descobrint que els nens d’aquell món no semblen ser feliços, sinó que es veuen turmentats per alguna cosa i ella és l’única que pot salvar-los. 

Las cosas que perdimos en el fuego de Mariana Enríquez

La Mariana Enríquez és una de les narradores argentines que més ho està petant ara mateix. Anomenada com «la reina de la literatura del terror», els seus relats tracten una varietat immensa de temes que passen des dels desapareguts fins a la violència de gènere sistèmica. En aquesta obra, composta per dotze relats, ens mostra l’horror que ens envolta en situacions quotidianes i, especialment, l’horror que viuen les dones, les quals són protagonistes de tots els seus contes.

1 Comments Add yours

  1. arnau ha dit:

    Tenia ganes que arribés el pont per fer avançar en les lectures. Bones recomanacions!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *