Set plans per celebrar Sant Jordi

El 23 d’abril és, sense dubte, una de les dates més assenyalades de l’agenda cultural catalana. En especial, pels amants de la literatura. Amb motiu de la diada de Sant Jordi, hem seleccionat un recull d’activitats que podeu realitzar en aquest dia tan especial.

  • Visita llocs emblemàtics de Barcelona 

Durant la jornada de Sant Jordi, la ciutat comtal viu una transformació total. Visitar els seus  carrers durant aquest dia és una experiència única. Recomanem, a més, visitar alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat, com la Casa Batlló, que tindrà la façana vestida de roses, el Palau de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona o el Pavelló Mies van der Rohe.

  • Coneix al teu autor preferit 

Durant aquest pròxim dimarts, centenars dels autors més destacats del panorama literari català, es desplaçaran a les principals ciutats de Catalunya, per tal de conèixer als seus lectors i promocionar els seus últims llançaments. És, per tant, l’oportunitat idònia per apropar-se. A la gran majoria, els podreu trobar a les paradetes, o espais, disposats per Abacus, Fnac i La Casa del Libro. Però, no us oblideu dels autors convidats a les parades de llibreries i editorials independents.  A més, acudir a aquestes trobades és un pla perfecte per conèixer a altres persones amb gustos semblants.

  • Organitza un intercanvi de llibres amb els teus amics 

Sant Jordi és un dia per celebrar amb les persones que estimem. Tot i que algunes persones pensen que sense parella no es pot viure la tradició, no tenir-ne no té res de dolent. Els amics i la família també s’han de tenir en compte. Proposem, doncs, realitzar una mena d‘amic invisible, per tal que aquest any cap persona del grup es quedi sense gaudir d’una bona lectura. 

  • Sant Jordi al Santa Mònica

El centre artístic interdisciplinari Santa Mònica organitza, durant gairebé tota la jornada del pròxim dimarts, un taller d’intercanvi de llibres i plantes, autoimpressió de fanzins i creació de xapes literàries. A més, el Gremi de Gastronomia oferirà aigua de pètals de rosa als participants. L’activitat és gratuïta i de places limitades.

  • Visita paradetes de llibres 

Passejar pel teu municipi o per alguna de les grans ciutats de Catalunya i gaudir-ne de l’ambient de Sant Jordi és un dels plans més habituals. Però, recomanem no només passar per davant de les paradetes de llibres, sinó fixar-se bé en el que hi ha. Potser podreu trobar aquell llibre que us van recomanar fa temps i no recordàveu o alguna novetat d’un autor al qual havíeu perdut la pista. 

  • Deixa’t aconsellar per un llibreter 

Normalment, quan anem a comprar llibres tenim una idea bastant clara del que ens volem endur a casa. En el dia de Sant Jordi, recomanem un experiment. Aneu a la vostra llibreria favorita i deixeu-vos recomanar per un llibreter. Sobre el seu llibre preferit, el que s’està llegint ara mateix, el que més l’ha sorprès… Potser, alliberant-te de prejudicis descobreixes una joia amagada de la literatura.

  • Visita la fira medieval de Sant Jordi a Montblanc 

Des de fa 37 anys, Montblanc celebra la seva setmana medieval amb motiu del dia de Sant Jordi. És una activitat diferent, que permet viure la llegenda des de dins. Podreu gaudir de l’ambientació de l’època, del mercat artesanal i de les diferents activitats que es realitzen durant el dia. A més, el 23 d’abril, es du a terme l’acte més destacat: l’entrega de la rosa a la princesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *