Qui som?

L’Associació de Joves Lectors Catalans (AJLC) és una entitat sense ànim de lucre creada per i per a joves. Neix el 2021 amb el propòsit de fomentar la lectura entre el públic juvenil, i difondre els valors culturals de la lectura arreu del món (en especial, als territoris de parla catalana).

D’altra banda, els seus objectius també inclouen fer difusió dels autors de literatura juvenil (en especial de la catalana) i donar suport als creadors de continguts en català sobre llibres a les xarxes socials: booktubers, bookstagrammers, booktokers, bloggers literaris…

Membres fundadors

Dídac

Exblogger de literatura juvenil. La seva passió per la informàtica el va portar a estudiar enginyeria de telecomunicacions on ja porta un gran camí entre antenes i peces electròniques. Actualment forma part de l'equip tècnic de l'associació, encarregant-se del manteniment dels llocs webs i socis.

Irene Vílchez Sánchez

En lloc de néixer amb un pa sota l’aixella, hi portava un llibre. Des de llavors no he parat de llegir, i també de compartir les meves lectures: clubs de lectura, un blog ple de pingüins i el fòrum del QL?. Més tard, el 2018, em van obrir la porta d’El Templo de las Mil Puertas; i l’any següent vaig pujar al carro de l’organització de les Jornades de Joves Lectors, equip amb el qual ara impulsem l’AJLC. També estudio Traducció i Interpretació i Llengües Aplicades per poder transmetre històries captivadores, sia en forma de traduccions o descobrint noves veus.

Mª Eugènia Bersztein

María Eugenia Bersztein va néixer a Buenos Aires l’any 2000 i viu a Barcelona des dels 3 anys. El seu amor per la literatura va sorgir amb les històries per anar a dormir i ha anat creixent amb el temps gràcies a la descoberta de nous gèneres, autors i autores, a més de la participació en trobades i clubs de lectura. Actualment estudia el grau de Llengua i Literatura Espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona on s’especialitza en Literatura Comparada i realitza un minor en Estudis Hispanoamericans.

Pol S. Roca

Graduat en Comunicació Audiovisual (UPF) i Edició Literària (BSM-UPF). La seva passió per la literatura l’ha portat a endinsar-se en el sector del llibre i en els últims anys ha treballat per a varies editorials i agències literàries del país. El seu somni és convertir la seva vocació en un estil de vida, motiu pel qual col·labora anualment en diversos esdeveniments i actes culturals relacionats amb els àmbits de les lletres i el cinema.

Mixa

La Mixa és prescriptora literària i dinamitzadora cultural. Creadora del blog i canal "Paraula de Mixa", li agrada compartir la seva passió per la lectura i la cultura a través de tants mitjans com pugui: xarxes socials, emissores de ràdio, televisió... Participa a festivals literaris i presentacions de llibres, modera clubs de lectura, i imparteix tallers creatius per a joves i docents a través de la iniciativa 4FanTIC. Forma part, entre d’altres, de l'Associació de Professionals de Dinamització Lectora de Catalunya (DILECAT).

Arnau Gómez

La seva afició per la lectura l'ha dut a viure diferents vides i compartir-les a les xarxes socials sota el pseudònim de Nerdifico. Dins de l'associació, s'encarregava de l'apartat tècnic i les activitats educatives.

Mar Piera

Mar Piera, coneguda com a Mar Balaguer, era la Coordinadora Didàctica i Pedagògica de l'associació. Entre les seves funcions desenvolupava el càrrec de idear i crear diverses dinàmiques, jocs i activitats relacionades amb el foment de la lectura infantil i juvenil. També era la representant de les terres de ponent, títol del qual n'està molt orgullosa.